УЗД передміхурової залози (Київ)

Коли призначається УЗД передміхурової залози?

  1. УЗД передміхурової залози КиївНаприклад, пацієнт звернувся з незначною проблемою, але у нього є якісь хронічні захворювання, супутня патологія. Або він у віці, який передбачає можливі вікові зміни у простаті, нирках. В такому разі ми рекомендуємо провести дослідження, якщо воно раніше не проводилося, а інформація потрібна.
  2. Якщо чоловік звернувся із симптомами, які вказують, що у нього швидше за все проблеми саме з передміхурової залозою.
  3. Якщо пацієнт вже хронічно хворий, або йому потрібно спостерігатись у лікаря і щороку проходити обстеження.
  4. УЗД передміхурової залози призначається, коли пацієнт проходить лікування, і потрібно бачити стан у динаміці. А також, якщо потрібно бачити результат лікування, – до та після.

Або якщо повторно з'являються скарги, і потрібно прояснити, впливає чи ні якась патологія на той чи інший орган, - у тому числі на простату.

Як проводиться процедура?

УЗД передміхурової залози, як правило, робиться в 2 етапи:

  1. ТРУЗД (трансректально, порожнинним (ректальним) датчиком. В рамках процедури ми також бачимо стан сім“яних бульбашок, дивимося відділ біля простати (вени).
  2. УЗД передміхурової залози та сечового міхура, включаючи залишкову сечу. Робиться конвексним (напівкруглим) датчиком.

Всі дані фіксуються у картці пацієнта, а також у друкованому вигляді (зображення дослідження та висновок) – видаються на руки пацієнту.

У нашій клініці можна не тільки зробити УЗД передміхурової залози, а й отримати одразу компетентне роз'яснення результатів, оскільки процедуру виконує лікар уролог.

Чому важливо робити УЗД передміхурової залози?

  1. Якщо є симптоми, або скарги в області урології - це дослідження підтверджує або спростовує діагноз. А також надає лікарю додаткові дані про стан пацієнта.
  2. У випадку, коли у людини є скарги, і особливо - гострий біль (в області живота, грудної клітки), але діагноз незрозумілий. Потрібне ширше обстеження, з урахуванням виключення тих чи інших підозр. Тоді в області урології рекомендується УЗД передміхурової залози (у тому числі трансректально), УЗД нирок та сечового міхура. Коли є всі результати та висновок уролога, поставити діагноз пацієнту простіше та швидше. Якщо по урології все гаразд і патологій не виявлено, пацієнт може сміливо звертатися до інших фахівців, маючи на руках результати обстеження в уролога.

УЗД передміхурової залози можна зробити у нас, за адресою:
м. Київ, вул. Глазунова, 3 (метро Дружби народів)

Автор сттті: 
Леонід Максименко
уролог, андролог, лікар вищої категорії
о враче: https://urology-practice.com.ua/ua/urolog_-androlog-leonid-maksimenko.html
https://www.instagram.com/urolog.maksimenko
https://www.facebook.com/urolog.maksimenko 
https://www.youtube.com/channel/UCih6_yIVhOGDf1F8bWghAkQ/featured

<< Назад